maanantai 3. syyskuuta 2012

XCO ja opintojen aloitus

Edellisen kirjoittelun aikaan oli juuri MM-kisoista kotiuduttu, nyt voisi sanoa että on jo palauduttu. Viime viikko meni harjoittelun puolesta melko kevyesti ja pk-painotteisesti.
Torstaina oli liiton mitalikahvit Pasilassa, jonka jälkeen suuntasimme Korsoon tutustumaan paikalliseen XCO-rataan. Rata on Suomen hienoimpia XCO-ratoja ja taitaa sisältää eniten rakennettuja osuuksia. Rata on hyvin tekninen, mutta silti melko vauhdikas. Sateella ajamisesta ei ole itsellä (onneksi) kokemusta, mutta todennäköisesti olisi yhtä liukastelua. Renkaina olisi hyvä olla jotakin vähän järeämpää kuin omani 2,1" leveät Schwalben Racing Ralph takana ja Rocket Ron edessä, mutta kyllä niilläkin radasta selviää. 

Lauantaina olikin vuorossa varsinainen kilpailu tuolla Korson XCO-radalla. Kisassa kierrettiin tämä 3,5 kilometriä pitkä lenkki seitsemän kierrosta, joten matkaksi tuli 24,5 km, mutta omaan garminiin taisi tulla kyllä hieman yli 25 km matkaa. Lähdin taas kisaan kuten yleensä rauhallisesti liikkeelle ja ensimmäisellä kierroksella olikin tämän takia turhan ruuhkaista. Toisen kierroksen ajoin Tsekkiläisen pyöräsuunnistaja Vojtech Stranskyn kanssa porukalla ja saimme jätettyä muut porukasta ja saavutettua edellä meneviä. Toisen kierroksen lopussa Vojta putosi vauhdista ja jatkoin yksin kisaa. Yksin ajelua riittikin oikeastaan koko loppukisa. Pari kaveria ohitin matkalla ja yksi tuli minusta ohi, mutta tuntuma oli että oma vauhti säilyi hyvin samana koko kisan ja näin vauhdinjako oli onnistunut. Ajotekniikka ei itsellä riittänyt kisassa joka paikkaan. Radan jokaisen kohdan menin ajamalla rataan tutustuessa, mutta kisassa se ei sujunut yhtä helposti. Kolme vaikeinta paikkaa, kaksi ylämäkeä ja yhden rakennetun kivikon menin muutamalla viimeisellä kierroksella cyclocross -tyyliin juoksemalla. Hyppäsin siis pyörän päältä jo pois ennen vaikeaa kohtaa edes yrittämättä ajaa. Tämä on kuitenkin nopeampi taktiikka kuin ajamisen yrittäminen ja siinä epäonnistuminen. Huomasin myös kerran tällä taktiikalla saavuttavani edellä menevää rakennetussa kivikossa vaikka hän ajoi koko esteen. 

Nyt onkin opintojen aloituksen paikka tänään Kuopiossa. Ensimmäisenä on vuorossa tentti vaihtosähköpiireistä. Tämä jäi tekemättä keväällä Tsekin maailmancupin takia niin nyt on sitten sen vuoro. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti