tiistai 11. syyskuuta 2012

Onnistuu se harjoittelu tikkienkin kanssa

Edellisen blogipäivityksen aikaan oli jalka juuri tikattu kasaan ja lääkäriltä kovat kiellot, että pyöräilyä voi aikaisintaan yrittää muutama päivä tikkien poisoton jälkeen eli toisinsanottuna Virossa maailmancupissa. Tämä oli siis keskiviikkona ja torstaina jalka oli kipeä enkä tehnyt muuta kuin kävin koulussa. Perjantaina ei ollut edes tunteja koululla ja lenkille oli kielto niin olin koko päivän tekemättä mitään. Illalla päätin että pakko päästä huomenna lenkille ja niin sitten mentiin lauantaina aamusta Vähämetsän Juhan kanssa ajamaan.
Ohjelmassa oli tunti kovaa sisältäen 5*1min ylikovaa + verkat. Juha oli suunnitellut Puijolle melko mäkisen reitin joka oli tarkoitus ajaa kolme kierrosta. Treenin edetessä huomasin että ei tätä kolmea kierrosta tunnissa ehdi lähellekään, joten kaksi kierrosta saa riittää. Toisen kierroksen alussa Puijon polulla nousussa Juha hieman jäi minusta ja ajelin lopun yksin. Lopetin treenin Puijon tornille ja aikaa oli mennyt vetoon 1.08. Kulku oli siis kahden lepopäivän jälkeen hyvää ja nousumetrejäkin kertyi tasan tuhat treenin aikana. Verkkojen kanssa treeniin meni noin kaksi tuntia.
Sunnuntaina olikin ohjelmassa palauttava kahden tunnin PK-ajelu Juhan kanssa vaihtelevissa maastoissa. Tarkoitus oli ajaa tasamaata mäkiä vältellen, mutta kertyi siihenkin yli 400m noususummaa. On se useaan otteeseen tullut huomattua, että täällä Kuopion seudulla noususummat lenkeillä tulee väkisin moninkertaisiksi Satakunnan ajeluihin nähden.
Eilen maanantaina tein kaksi sprinttitreeniä. Ensimmäinen starttasi aivan tästä kämpän vierestä ja pyöri ympäri Puijonlaakson kaupunginosaa. Rataan meni aikaa noin 13 minuuttia. Yllättävän hyvän treenin sai aivan kämpältä lähtien ja matkalle tuli myös minulle aivan uusia paikkoja missä en ollut ikinä käynyt. Mielenkiintoista huomata miten lähelle voi saada niin paljon suunnistamista vaativan radan. Toinen sprinttitreeni oli viime vuoden MM-katsastusten sprintin H60-sarjan radan jälkimmäinen kartta. Tämä siksi, koska minulla ei ole ensimmäistä karttaa. Rataan meni aikaa hieman vajaa 10 minuuttia. Fyysisesti siis toinen kevyt päivä putkeen.
Tästä jatketaan melko tehopainotteisella viikolla kohti vuoden viimeistä maailmancup kiertuetta. Ensi viikko onkin taas kevyt viikko ennen perjantaina 21.9. alkavia kisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti