torstai 6. syyskuuta 2012

Aina ei mene XCO ihan putkeen

Eilen oli Kuopion Puijonsarvessa viikkokilpailuna XCO, jossa ajettiin kolme kierrosta noin 3,5 km rataa. Kuopiolaisittain rata on hyvin tekninen ja mäkinen. Toisaalta se on kuitenkin mahdollista ajaa kokonaan, joten ei ole mitään aivan mahdotonta paikkaa.
Heti alusta alkaen Vähämetsän Juha piti 29" S-Works epicillä reipasta tahtia ja itse seurailin reilun 13 kg:n treenipyörällä siellä jossakin kaukana, suurimman osan ajasta kolmantena. Toisella kierroksen loppuosassa melko vaativassa laskussa vasemmalle kääntyvä ulospäin viettevä kaarre kävi kohtalokkaaksi. Siihen kyljelleen ja polvi auki. Aivan en siinä vaiheessa tajunnut tilanteen vakavuutta vaan lähdin vaan ajamaan. Reitin oikeastaan ainoan tiepätkän ajoinkin hiljaa ja koitin katsella että mitähän siihen oikein tuli, mutta ei siitä oikein mitään nähnyt kun jalka oli ihan mullassa ja veressä. Ajelin siitä sitten kisan loppuun vaikka vähän jalkaan koski. Kisan jälkeen Juha sitä katseli että lähetäänpä KYSille. Siellä sitten menikin loppuilta. Pääsin melko nopeasti suihkuttelemaan jalkaa puhtaaksi ja sen jälkeen vain muutaman minuutin odottelulla lääkärin käsittelyyn, joka sitten kestikin melko pitkään. Jollakin partaveitsen tyylisellä laitteella sieltä rapsutteli varmaan noin 45 min kudokseen tarttuneita kiviä ym. maata pois. Lopuksi tikit päälle ja antibioottikuuri tulehduksen minimoimiseksi.
Oli kyllä hyvää palvelua KYSillä. Hyvin nopeasti pääsin koko ajan eteenpäin ja lääkäri teki kyllä perusteellista työtä. Nyt ei sitten ainakaan pariin päivään paljoa treenailla. 17.9. eli neljä päivää ennen Viron MC:n ensimmäistä starttia otetaan tikit pois että ei pitäisi enää niihin kisoihin haitata mitään, mutta treenit sitä ennen voi olla vähän nihkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti