sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Viron leiriä

Edellisen päivityksen jälkeen on tullut leireiltyä Virossa pari päivää ja aloiteltua ylimenokausi Suomessa.
Viron leiriä eivät kelit suosineet aivan samalla tavalla kuin MC-kisoissa. Maanantaina heti ensimmäinen treeni paikallisessa hiihtokeskuksessa oli paikoitellen melkoista kurapainia. Heinikkoiset latupohjat olivat paikoitellen liukkaitakin ja varmaa oli ainakin taas mukava syksyinen "takamus täynnä kylmää vettä sekä hiekkaa" -fiilis. Iltapäivän treenistä ei puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Treeni tehtiin keskellä Rakveren kaupunkia maanantaina noin klo 16-17 aikoihin. Alkumatkasta sattui karttavirheiden johdosta mielenkiintoisia tilanteita ja vähän ennen puolimatkaa metsäosuudelle tullessa sain Tuomon ja Samuelin kiinni. Kolmestaan ajoimme karttaan merkitsemätöntä polkua reippaasti ulos kartalta ja sen jälkeen mikään ei täsmännyt ennen kuin Juuso pelasti meidät ollessamme kartan reunalla. Jälkimmäisen puolikon ajoin Juuson kanssa tasaisesti vuorovedolla hyvällä otatuksella läpi kaupungin. Melko hurjaa touhua ajaa kahdestaan kisaa keskusta-alueella iltapäivällä vilkkaaseen aikaan.
Tiistaipäivän treenit olivat treeneinä mielestäni laadukkaampia kuin maanantain treenit. Rasteilla oli liputkin. Ensimmäisen treenin lähtöpaikalla saimme aikaan lähes diplomaattisen kiistan parkkeeraamalla automme armeijan aitauksen kulmalle. Vihainen sotamies ajoi meidät kilometrin päähän ja aloitimmekin treenin sieltä. Tämä pitkän matkan treeni oli mielestäni ihan laadukas treeni vaikka se ei itseltäni kovin hyvin mennytkään suunnistuksellisesti. Suot oli hyvin märkiä ja pari polkua oli hyvin heikosti näkyviä, mutta heikosti näkyviä uria oli myös MC-kisoissa ja luultavasti tulee olemaan myös ensi vuoden MM-kisoissa.
Tiistain iltapäivän treeni oli taas sprintti, mutta tällä kertaa ei muut liikkujat menoa haitannut. Onnistuin katkaisemaan ketjut pyörästäni ensimmäisellä polkaisulla lähtöpaikalla, mutta korjailin ne autolla ja lähdin uudestaan.

Keskiviikko meni matkatessa Helsingistä Kuopioon ja kouluhommien tsekkaamiseen. Torstaina tein pitkästä aikaa ensimmäisen voimatreenin salilla ja se tuntuu jaloissa vieläkin. Ensimmäinen sali tauon jälkeen pitäisi ottaa kyllä todella rauhallisesti, mutta ei sitä ikinä malta. Perjantaina ajelin reilun parin tunnin maantielenkin hapokkailla jaloilla hyvässä kelissä. Lauantaina ajoin kuopiolaisten perinteisen sunnuntailenkin Vehmerin lenkin. Keli oli hyvä ja maisemat aivan mahtavia. Parin mäen päällä olisi kameraa kaivannut, sillä on tämä Kallaveden ympäristö ruska-aikaan mäeltä katseltuna todella hienoa. Puijon tornikin näkyi Vehmersalmelle asti, jonne on noin 30 km linnuntietä. Lenkin pituudeksi tuli noin 94 km ja aikaa paloi noin 3:20. Jälkimmäiselle puoliskolle jalat loppui, sillä ensimmäisen puoliskon ajoin 30,2 keskarilla ja toisen 26,9. Ensimmäisellä oli vielä tietyömaalla pyörän kantamistakin pätkä. Dataa löytyy tästä: http://connect.garmin.com/activity/227989274

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti