sunnuntai 5. elokuuta 2012

Viimeinenkin SM takana, pääkisat edessä

Nyt on käytynä SM-keskimatka ja viesti. Tulokset olivat lähes viime vuotista tasoa, mutta hieman kuitenkin jäin viime vuoden saldosta. Tänä vuonna sijoitukset olivat 6,3,4 ja viestistä 2, kun taas viime vuoden vastaavat olivat 2,4,4 ja viestista 1. Keskimatkalla molempina vuosina 4., siis ikuinen nelonen tältä osin.

Keskimatka oli kilpailuna suurelta osin reitinvalintaa ja ajovoimaa vaativa kilpailu. Itsellä virheet jäivät yhteenlaskettuna vajaaseen pariin minuuttiin, mutta fysiikan puolelta olisi pitänyt pystyä parempaan. Syke nousi melko hyvin, mutta laiskaa ajaminen silti oli. Muiden kilpailijoiden menoa kisan aikana seuratessani vaikutti että kaikki muut ajaa kovempaa, mutta silti tulos riitti kuitenkin neljänteen sijaan.
Viesti lähti meidän joukkueen osalta hyvin käyntiin kun Juuso tuli keulilla vaihtoon ja itsekin tulin toiselta osuudelta kärjessä. Kilpailukeskuksessa tilannetta osuuksien välillä tarkkaillessa alkoi selviämään melko suuret hajontaerot. Ankkuriosuudelle lähtiessä selvisikin, että emme johtaneetkaan niin selvästi kuin vaikutti, sillä Asikkala oli tulossa vaihtoon melko lähellä Juusoa. Ero vaihdossa oli puolen minuutin luokkaa, mutta ensimmäiselle rastille Samuel oli ajanut jo hieman kiinni ja päässyt näköetäisyydelle. Tästä vaiheessa alkoi selviämään, että ainoa mahdollisuus voittoon on oma lyhyempi hajonta ja sitä ei ollut tarjolla. Kerran pysähdyin Samuelin peesistä kun luulin Samuelin menevän väärin ja tässä alkuun tullut ero kasvoi koko ajan Samuelin vahvan ajovauhdin myötä.

Kriisipalaverin paikka siis selvästi ja lopputuloksena havaittiin, että kuntohuippua on haettukin vasta reilun parin viikon päästä alkaviin MM-kisoihin. Tästä onkin siis hyvä lähteä huilailemaan ja toivomaan, että kulku sillä vielä löytyisi kauden pääkisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti