maanantai 20. elokuuta 2012

Karsinta läpäisty


Suomalaisten pyöriä siisteissä jonoissa
Tänään alkoi tämän vuoden MM-kilpailut toden teolla kun vuorossa oli pitkän matkan karsinta. Karsintaan lähtiessä tiedossa oli, että jos ei satu mitään kalustovauriota tai megapummia niin finaalipaikka on selvä. Lähtölista tosin on karsinnan käännetty järjestys, joten aivan viimeisenä jatkoonpääsijänä ei kannata olla.

Samuel pensaan alla ennen kisaa, varjopaikat oli niukassa
Lähdin kisaan ajamaan rentoa vauhtia tuntemusten mukaan ja ensimmäiselle rastille tuli pieni virhekin, joten ensimmäinen väliaika oli melko heikko. Tämän jälkeen jatkoin rennon reipasta tahtia ja vaikutti, että olin hyvässä vauhdissa kun näin ennen lähteneitä paljon. Tämä havainto ei tosin ollut realistinen sillä sain porukkaa kiinni lähinnä hajontaerojen takia. Kuitenkin jatkoin samaan tyyliin virheetöntä, rentoa ajelua ja ensimmäisen rastin lisäksi ainoastaan 10-11 välillä tuli pientä koukkailua, joten suunnistuksellisesti suoritukseen voi olla tyytyväinen. Reitinvalintojen osumisesta täyttä varmuutta ei ole, mutta tuskin nekään kovin huonosti onnistui. Hieman kovempaakin olisin voinut kyllä ajaa, niin olisin saanut vähän paremman lähtöpaikan, mutta hyvä näinkin kun sijoituin yhdeksänneksi ryhmässäni. Ryhmästä jatkoon pääsee 20, joten mitenkään tiukalle ei finaalipaikka jäänyt. Yhden rengasremontinkin olisin luultavasti ehtinyt tekemään ja finaalipaikka olisi irronnut kun välineitä rengashommiin oli mukana tuplastikin.

Huomenna on ohjelmassa sprintti ja luvassa yhtä kuumaa kuin tänäänkin, eli 33 astetta. Onneksi sprintin aikana nyt ei paljoa ehdi nesteitä kulumaan. Kisasta on odotettavissa suunnistuksellisesti vaikea ja erot tulee olemaan todennäköisesti pieniä. Off-road ajoa avoimella alueella on 15-25 %, joka on tuplasti enemmän kuin tänään prosenteissa. Maastossa on myös melko paljon kumpuja avoimella alueella, joka tekee fyysistä rasitusta ja rasteja tulee luultavasti olemaan piilotettuna mäkien taakse ja väleihin, joten avoimella pitää suunnistaa myös käyrien mukaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti