lauantai 28. heinäkuuta 2012

Botniapyöräilyä

Nyt on BotniaMTB sekä maantie takana. Melko tiukka setti ajaa molemmat kun kisat oli niin tiheään tahtiin. MTB oli siis illalla klo 18 ja maantie aamulla jo 9:00.
MTB oli pitkälti Kanasen soolonäytös. Mies lähti heti lähtösuoralla hirmuvauhtia ja porukka pysyi koossa noin 5 km kunnes Kananen iski nopealla polkupätkällä karkuun eikä sen jälkeen näkynyt. Meitä oli porukassa melko pitkään seitsemän henkeä ja loppumatkalla enää kuusi. Muutama kilometri ennen maalia laskeskelin, että sijoitus tulee siis olemaan 2.-7. Radan isoin mäki oli noin viisi kilometriä ennen maalia ja olin ajatellut siinä voisi saada porukkaa pienenemään, mutta eihän siinäkään kukaan pudonnut kun pohjanmaalla ollaan niin isokin mäki on jo melkein päällä ennen kuin tajuaa että tässähän on mäki. No kuuden hengen porukalla jatkettiin ja kilometri ennen maalia melko kapealla puru-uralla olin ryhmän neljäntenä ja yritin sisäkautta ohittaa ja iskeä sen jälkeen, mutta kävikin niin että ison kiven ja vieressä olevan kaverin välistä ei mahtunut ja jouduin jarruttamaan ja putosin ryhmän viimeiseksi. Tästä ei sitten enää noustu kuin yksi sija kilpailukeskusalueella. Ei ollut sijoittuminen kiriin siis aivan kohdallaan.

Maantieajo oli taas sitten pelkkää tasamaata 106 km. Porukka pysyi isona kasassa reilun 50 km pienten iskujen vauhdittamana, mutta vauhti oli kuitenkin hyvin leppoisaa. Kananen teki muutaman sen verta terävän iskun, että vähän sai happoja jalkoihin mutta muuten mentiin lähes tulkoon PK:lla. Reilun 50 km kohdalla kolme kaveria pääsi irti. Jäi vietävästi harmittamaan kun en itse siihen lähtenyt, mutta ajattelin että ei se kestä. Olisi ollut hyvä paikka lähteäkin siihen. Vetotyö ei sitten ollut riittävän kovaa porukan kiinni saamiseksi. Itsekin jonkin verran osallistuin vetoon mutta en aivan aktiivisimpia ollut. Palkintosijat oli siis jaettu kun saavuimme maalisuoralle ja kiriminen ei niin hirveästi innostanut. En kyllä sitten yhtään pidä näistä kirikisoista. Yhteissijoitus oli ilmeisesti viides ja kolmanteen sijaan aikaero hyvin pieni. 

Ensi vuonna jos jonnekkin maantielle lähden niin pitää hakea mahdollisimman mäkisiä kisoja ja vaikka tempoja vaikka ei tempopyörää olekaan enkä aio hommatakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti