keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Lyhyitä vetoja ja botniapyöräilyn spekulointia

Viikonlopuksi olen siis ilmoittautunut Vöyrille ajamaan perjantaina 28 km maastopyöräkisaa ja lauantaina 106 km maantiekisaa. Innostuin kisasta kun kuulin, että lasketaan myös yhteistuloksia ja taitaa olla ainoita kisoja ainakin Suomessa missä otetaan näin maastopyöräilyn maantieajon yhteistulokset.
Kumpikaan rata ei ole yhtään tuttu, mutta nyt maastoajon reittikarttaa tutkiessani ja verratessa sitä karttapaikan karttaan havaitsin, että kyseessä ei ole aivan minulle ominaisin rata. Maastoajohan ajetaan melkein pelkästään sorateitä ja joukkoon jotakin latupohjaa. Laski kyllä innostusta. Pitää varmaan tuupata täpäriin vielä normaaliakin enemmän ilmaa iskareihin eikä ihan löysillä renkaillakaan kannattane ajella.
Heräsi jopa ajatus jäykkäperä NoSaintin käyttöönotosta mutta siihen pitäisi litkutella renkaatkin. Vajaan kilon siitä saisi painoetua täpäriin nähden, mutta en taida viitsiä panostaa botnia MTB:hen niin paljon.

Tänään tuli myös tehtyä 5 kertaa 2 minuutin mittaisia maksimivetoja. Hyvin sitä maasturillakin näköjään pääsee soratiellä tasaisella yli 40 km/h vauhtiin. Sykkeetkin sain nousemaan jopa lukemaan 174. Näillä eväillä taas kohti kovempaa kisakuntoa ja lähestyvää kauden pääkisaa eli MM-kisoja.
Ja nyt illasta saavuin taas Lapualle jotta on hyvissä ajoin ennen Botnia pyöräilyitä totuttelemassa pohjanmaalaiseen ilmastoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti