perjantai 1. marraskuuta 2013

Syysharjoitteluja

Syksy on Suomessa maastopyöräilijän kannalta haastavaa aikaa. Kelit ovat vaihtelevia ja usein heikkoja. Kurakeleissä ajaminen ei ole yhtä mukavaa kuin hyvällä kelillä ja monesti treenitkin jäävät laadultaan heikommiksi.

Syksy on kuitenkin hyvää aikaa kehittää voimatasoja. Voimaharjoittelua ei haittaa huonot kelit. Itselläni ainakin voimaharjoitusten jälkeen kestää melko pitkään ennen kuin pyörä alkaa kulkea. Senkin takia syksyllä on hyvä aika tehdä voimaa kun kunnossa ei tarvitse olla vielä pitkään aikaan.
Tänä syksynä olen nyt aloittanut tekemään perusvoimaa, jota aiemmin en ole aivan tällä kaavalla näin paljoa tehnyt. Tarkoituksenani on keskittyä marraskuun aikana pelkästään voimaharjoitteluun ja tehdä siinä punttitreenien ohessa vain voimatreeneistä palauttavia harjoituksia. Pyrin käymään salilla vähintään 2 kertaa viikossa, mieluusti 3 kertaa. Näiden treenien lisäksi viikkoon mahtuu yksi lepopäivä ja muina päivinä kevyttä huoltavaa harjoittelua.
Perusvoimaharjoite koostuu itselläni yleensä 3-4x10 sarjoista palautuksen ollessa 3min. Liikkeinä olen käyttänyt kyykkyä "pääliikkeenä" ja keskivartalolle erilaisia liikkeitä. Takareidet olen tehnyt laitteessa vaikka laitteiden käyttö onkin viimeaikaisten oppien mukaan arveluttavaa.

Marraskuun jälkeen tarkoitus on taas aloittaa perusharjoittelu sisältäen reilusti peruskestävyyttä. Tähän teemaan kuuluu myös joululoman ajalle suunniteltu hiihtoleiri lappiin. Talven aikana aion ylläpitää voimatasoja voima-ajolla. Peruskestävyystreeneistä suuri osa talven aikana tulee olemaan hiihtoa. Pyörällä ajan talvella enemmän sisällä kuin ulkona. Kevättalvesta varmasti tulee enemmän ajettua taas ulkona kun on hyviä kelejä.
Keväälle onkin sitten jo suunnitteilla kahden viikon reissu Mallorcalle. Sitä ennen pitäisi ajella reilusti pk:ta että jaksaa sitten siellä ajaa sitä pk:ta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti