sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kesäkuun kisasilppua

Pitkään on ollut tällä palstalla hiljaiseloa kiireisen ohjelman johdosta. Ei sitä hirveästi jää ylimääräistä aikaa töiden + työmatkojen ja urheiluiden lisäksi. Kesäkuussa on kuitenkin ohjelmassa ollut muun muassa KorsoMTB, pyöräsuunnistuksen EM-kisat ja TahkoMTB.

KorsoMTB oli minulta hyvä kisa. Pidin reitistä jossa oli helppoja pätkiä ja paikoitellen myös hieman ajotekniikkaa vaativaa pätkää. Kokonaisuutena rata oli kuitenkin melko helppo ja maratoniin hyvin sopiva. Kisassa olin 64 km:n sarjassa kovien miesten ajaessa 96 km. Sijoituin kisassa toiseksi Olli Miettisen voittaessa kisan.

EM-kisoissa ohjelmassa oli järjestyksessä ensin sprintti, sen jälkeen keskimatka, viesti, lepopäivä ja viimeisenä pitkä. Ohjelma oli siis varsin tiivis, mutta niinhän se on aina kisaviikoilla. Ensimmäinen kisa, sprintti ei ole lempimatkani ja toimikin lähinnä avauksena muihin kisoihin. Suunnistus oli vähän takkuista ja ajo myös. Yksi isompi virhe tuli ja maalissa olo vähän kuin ei olisi mitään tehnyt. Tähän suoritukseen 9. sija kisasta oli hyvä.
Seuraavan päivän keskimatka lähti heti vauhdikkaammin liikkeelle. Parin ensimmäisen rastin seudulla oli poluilla paljon vastakaadettuja puita ja metsää pitkin meneminen oli paras vaihtoehto. Osuin hyvin ensimmäiset rastit kompassin ja käyrien lukemisen avulla ja tästä oli hyvä jatkaa kovaa ajoa. Kolmannella rastilla näin, että olen saavuttanut selvästi 2 min ennen lähtenyttä Venäjän Ruslan Gritsania. Sain hänet kiinni 8. rastilla. Rata oli kolmannelta rastilta 9. rastille melko ajovoittoista paria reitinvalintaa lukuunottamatta. 8-9 rastivälin lähinnä seurailin Ruslanin tekemisiä ja vaikeammalle alueelle saavuttaessa aloin itse suunnistaa ja Ruslan otti seuraajan paikan. Kaksi noin 30 sek virhettä tuli tällä vaikealla alueella, rasteille 9. ja 11. Tällä alueella tämä oli melko hyvä onnistuminen. Kisasta tuloksena toinen sija, joka oli samalla minulle yleisen sarjan ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali.
Viestissä olin aloittajana ja joukkueessamme oli seuraavilla osuuksilla Samuli Saarela ja Jussi Laurila. Alkuosuudesta Venäjän Gluhov pääsi lyhyemmällä hajonnalla karkuun, mutta loppumatkalla sain ajettua hänet näköetäisyydelle. Vaihtoon tulin toisena reilun 10 sek Gluhovin jälkeen. Toisella osuudella Samulilla oli taas lyhyempi hajonta ja hän pääsi lopullisesti karkuun Venäjän Ruslan Gritsanista. Ankkurimme Jussi hoiti lopussa joukkueemme ensimmäisenä maaliin. Näin tulos oli sama samalla joukkueella kuin viime vuonna MM-kisoissa. Kovin vastustaja Venäjä ajoi myös molemmissa kisoissa samalla joukkueella samalla sijalle.
Pitkämatka yhteislähdöllä on aina mielenkiintoinen kilpailu. Kisa käytiin kahtena lenkkinä. Itselläni podium sijoitus kaatui ensimmäisen lopussa tekemääni 4 min virheeseen. Toisella lenkilläkin tuli pientä virhettä mutta ei niin paljon kuin ensimmäisellä. Lopulta maalissa 8. sija oli yllättävän näin suurella virhemäällä.

TahkoMTB:ssä meillä oli joukkuekisassa kova joukkue viivalla Team Erigeepper Challenge nimellä. Lähdin alusta seurailemaan letkan keskelle. Arvelin, että ennen Nilsiän kylän ohitusta tuskin kärkiletkassa tapahtuu juuri mitään. Wattimittari näytti silti yllättävän kovia lukemia letkassakin ajaessa katselin että yli 330 W oli keskitehot ennen Kinahmin mäkeä. Kiihdyttelyjä oli siis paljon, vaikka välillä sai ihan himmaillakin. Kinahmin mäkeen taas tänäkin vuonna kärki löi vauhtia. Siitä erkani oman porukkani etupuolelle noin 10 miestä, jossa oli mukana kolme Skins-teamin miestä, oman joukkueemme Kusti Kittilä ja pari virolaista sekä pari Medilaserin miestä. Rengasrikkoja sattui matkalla usealle kaverille ja oma rengasrikkoni sattui viimeisen nousun alkuun. Siinä yritin patruunapumpulla täyttää, mutta se ei oikein onnistunut ja yritin lisäksi pumpulla pumpata, mutta rengas pysyi vajaana. Lähdin vaan ajamaan kivistä mäkeä ylös hyvin vajaalla renkaalla ja ylämäki muuten renkaan puolesta olisi sujunut, mutta kivisimmät paikat talutin säästellen rengasta ja vannetta. Rengas pysyi yhtä vajaana alamäkeen jota laskettelin hiljakseen alas ja lopun tasamaalla joutui vielä kaikkiin mutkiin lähes pysähtymään. Onneksi kukaan ei tullut lopun hiljaa ajaessa ohi. Pumpatessani rengasta Skinsin Sohkanen ja oman tiimimme Juha Vähämetsä menivät ohi. Pari sijaa korkeammelle olisi ollut siis mahdollisuudet ilman rengasrikkoa. Kuitenkin lopputuloksissa sijoitus 13. on minulle ihan hyvä tulos Tahkolla. Joukkueemme oli toinen tiimin ensimmäisessä joukkuekisassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti