maanantai 20. toukokuuta 2013

Jämin EM-tarkkailut


Jämillä pidettiin viikonloppuna pyöräsuunnistuksen EM-tarkkailut. Viivalla oli koko maajoukkue ja muut Suomen parhaat. Ainoastaan kovana ajomiehenä tunnettu Samuel Pökälä puuttui kisoista. Lauantaina oli ohjelmassa keskimatka ja sunnuntaina pitkä matka. Etukäteen en odottanut kisoista menestystä, sillä Jämin maastoissa en ole oikeastaan juuri ikinä pärjännyt, enkä pidä kisaamisesta siellä. Maasto on todella helppoa ajoteknisesti ja myös suunnistuksellisesti, joten kisaaminen siellä on lähinnä tylsää ja puuduttavaa.

Lauantain keskimatkalle lähdin vaan ajamaan ilman kummempia mietiskelyjä etukäteen. Mielessä pyöri lähinnä edellisenä päivänä alkanut kesäloma ja paljonko mahtaa saada watteja irti keskimatkan kisassa. Tämä oli ensimmäinen kisa jonka ajoin wattimittarin kanssa. Kun kisaa oli käyty 15min, katsoin paljonko oli keskiwatit tähän asti. Näytti 322 W. Siinä vaiheessa päätin että tänään pitää rikkoa 20min testiin 320 watin raja. Suunnistuskisan aikana hyvin erikoista miettiä tällaisia asioita, mutta Jämillä voi tehdä näinkin. Sain juuri ja juuri rikottua tuon kyseisen wattirajan. Kisassa ei juuri suunnistusvirheitä tullut ja ajokin kulki ihan ok. Sain Lahtisen Tuomon kiinni 2 minuutilla puolimatkaan ja loppu ajettiin porukalla. Maalissa voitin kisan kahdeksan sekunnin erolla seuraavaan, joten suoritus oli kuitenkin varsin hyvä.


Sunnuntain kisasta oli odotettavissa vielä lauantaitakin tylsempi ajelu. Tässä kisassa reilun 20min kohdalla ensimmäisen kartanvaihdon jälkeen valkeni että ei ole edes mäkiä loppumatkasta. Eli edessä vielä yli tunti tasamaatuuppausta kun tähänkin hetkeen mennessä oli saanut jo siitä ihan tarpeekseen. Tässä vaiheessa meinasi niin sanotusti mennä kuuppa nurin että miksi tätä samaa settiä joka vuosi Jämillä. Pummejahan siinä vielä tuli päälle ja ennenkin tätä hetkeä oli juuri tullut pummi joka vielä kasvoi isommaksi karttavirheen johdosta. Samuli pelasti suoritukseni saaden minut kiinni 3 min perästä lähteneenä. Ilman tätä olisin luultavasti vaan ajellut pois hissukseen. Samulin näkemisestä motivoituneena tuli ajettua välillä melko reipasta tahtia kun reitinvalinnalla jäin Samulista. Lopussa vielä paremmalla reitinvalinnalla jätin Samulia hieman ja olin noin 15sek ennen maalissa. Tuloksena tämän kisan kolmas sija ja yhteistuloksissa toinen. Sijoitukset siis viikonlopun osalta varsin tyydyttäviä kuitenkin.

Toivon ettei Jämillä tai muualla kyseisellä kankaalla ajettaisi yhtään pyöräsuunnistuskisaa ainakaan seuraavaan kymmeneen vuoteen. Muuten pitää alkaa rakentamaan cyclocrossiin tempotankoa ja siihen sopivaa karttatelinettä. Ja pisarakypärä ja tempohaalari on myös Jämin tasamaatempopyöräsuunnistelukisoissa välttämätön varuste.

1 kommentti:

  1. No Pekka, ei kai toi Jämi niin huono maasto ole..? Itse ylistin omassa blogissa juuri mukavia maastoja ;)

    VastaaPoista