keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Pyöräilyn aloittelua

Edellisen tekstin jälkeen on tullut pyörän satulassa istuttua jokunen tunti. Hiihtoa en ole Lumitoukolan jälkeen juuri tehnyt vaan olen siirtynyt pyörällä ajamaan määräpainotteista harjoittelua. Kuopiossakin oli hyviä kelejä ajaa pyörällä asvalteilla mutta 28.4. suuntasin maajoukkueporukalla Mallorcalle hakemaan parempia olosuhteita.

Tämä oli laskujeni mukaan viides vuosi peräkkäin kun kävin etelässä ajamassa keväällä. Ensimmäiset kolme kertaa meni Mallorcalla, viime vuonna olimme Gran Canarialla ja nyt taas Mallorcalla. Leiripaikkoina molemmat on hyviä ja molemmissa on omat puolensa. Kanariansaarilla on keskimäärin varmaankin lämpimämpi keväällä kuin Mallorcalla ja sateen riski ei ole niin suuri. Tosin Mallorcallakaan ei ole juuri yhtään tullut ikinä ajettua sateessa. Mallorcan reissu tulee kokonaisuutena luultavasti jonkin verran halvemmaksi kuin Gran Canarian reissu. Gran Canarialla pääsee korkeammalle ja löytyy jyrkempiä mäkiä, mutta omalle tasolleni Mallorcaltakin löytyy riittävästi penkkaa.
Leiri sujui tänäkin vuonna melko hyvin. Kukaan porukastamme ei tullut kipeäksi eikä loukannut itseään. Treeneissä itselläni suurin ongelma olivat polvikivut. Alkuleiristä oli vähän oiretta perinteisestä "juoksijan polvesta" ja kun sen sain kuntoon, alkoi takareisi pettämään ja taas tuli kipua polveen. Takareiden pettäminen aiheutti kivun toiselle puolen polvea polvitaipeen jänteeseen.
Näin maallikkona arvioisin, että polvikipujen ja lihasongelmien yhtenä syynä oli huoltavien lenkkien puuttuminen. Kertaakaan leirillä en ainakaan itse ajanut koko lenkkiä selvästi hidasta vauhtia. PK-lenkit oli ajallisesti suurelta osin PK2-aluetta ja alakynnyksen tuntumassa ajamista. Keskisyke ei tosin näytä niin reippaalta pitkien alamäkien ja kaupunkihidastelujen johdosta.
Harjoitusten annista en siis ole leirin suhteen kovin tyytyväinen sillä tehotreeneissä kulkua ei juuri ollut ja viimeisenä päivänä en pystynyt polven takia ajamaan ollenkaan. Kulkua tosin ei tarvita vielä maalis-huhtikuun vaihteessa ja vielä voi toivoa, että sitä kesän mittaan löytyisi.

Nyt alkaa kuitenkin kroppa olemaan palautunut leiristä ja voi taas aloittaa perusharjoittelun. Harjoitussuunnitelmassa seuraava isompi tapahtuma on Tanskassa järjestettävä MTBO-camp, joka alkaa kahden viikon kuluttua. Siellä on tarkoitus hioa suunnistustaitoa kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti