keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Hisukausi päätökseen

Hiihtosuunnistuskauden viimeiset kilpailut omalta osaltani kävin viime viikonloppuna Lehtimäellä. Siellä ohjelmassa oli lauantaina SM-keskimatka ja sunnuntaina Lumitoukola -viesti. SM-keskimatkalle lähdettäessä oli melko pitkä tauko edellisistä hiihtosuunnistuksista. Kisaan lähdinkin rauhallisesti liikkeelle virheettömällä alulla. Pyrin kiristämään vauhtia pikkuhiljaa matkalla ja kisa sujuikin ihan mukavasti. Lopussa oli paljon lyhyitä rastivälejä ja sain juuri siinä vaiheessa kaksi minuuttia eteeni lähteneen Laurilan Jussin kiinni. Tämän jälkeen suunnistukseni muuttui kovin tökkiväksi ja säheltämiseksi. En saanut enää pidettyä keskittymistä omassa suorituksessa. Tähän asiaan olen sikäli pettynyt, että melko paljon kisoja kiertäneenä pitäisi jo tässä vaiheessa hallita suoritus vaikka miten kavereita pyörisi ympärillä. Toisaalta eiköhän tästäkin taas opittu lisää suorituksen hallinnasta, että voi sitten kesällä tärkeämmissä paikoissa hyödyntää oppia. Joka tapauksessa SM:stä sija 14. joka on muuten samalla paras sijoitukseni henkilökohtaisissa hiihtosuunnistuksen SM:ssä.

Lumitoukolassa joukkueemme joutui tyytymään sarjaan Viertola(avoin), joka on ns. puulaakisarja. Viestimme kulki kokonaisuudessaan hyvin ja oma osuusaikani oli todella hyvä, mutta luulen että minulla saattoi olla melko lyhyt hajonta. Olimme viestissä toisia häviten vain yhdelle ulkomaalaisista koostuvalle joukkueelle.

Hiihtosuunnistus SM-kisoja edeltävänä viikonloppuna oli ohjelmassa maajoukkueleiri Pirkkalassa. Leirillä sai hyvin pyöräilykautta alulle tehokkaiden pyöräsuunnistustreenien muodossa. Lauantaina oli ohjelmaan ahdettu jopa kolme suunnistustreeniä ja lihaskuntotesti. Suunnistustreenien taidollinen puoli on talvella vähän vajavaista ja suunnistus melko epämääräistä ja toisinaan melko paljon tuuriin perustuvaa, mutta kokonaisuudessa radat oli lähes niin hyviä kuin talvella Suomeen on saatavilla. Muovipussin palasten sijaan olisi tosin paikoitellen kaivannut rastilippuja rasteille, ettei olisi tarvinnut rastipisteellä etsiä lippua.

Pirkan hiihdosta tuli puolikas hiihdettyä vapaalla. Yleensä tähän vuodenaikaan on ollut nopea hiihtokeli, mutta tänä vuonna ei ollut. Aikani oli yli 10 minuuttia hitaampi kuin kaksi vuotta sitten, mutta monella muulla aika oli huonontunut viime- ja toissavuoden tasosta yli 20 minuuttia. Sarjassani oli yllätävän kova taso ja jäin seitsemänneksi. Olen kuitenkin tyytyväinen hiihtooni vaikka vähän loppumatkalla hyydyinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti