keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Jämi42 ja voimatreenejä

Viimeisen parin viikon aikana minulla on ollut ohjelmassa melko paljon voimatreenejä. Tämä "voimakausi" jatkuu vielä tämän ja ensi viikon. Vähämetsän Juhalta olen saanut hyviä vinkkejä voimatreeneihin. Tarkoituksena on tehdä ainakin tällä ja ensi viikolla neljä voimatreeniä. Näistä kaksi on lajivoimia ja kaksi punttitreeniä. Punttitreeneistä toinen on aerobista voimaa ja toinen perusvoimaa, jolloin on tarkoitus tehdä kahdeksan toiston sarjoja. Aerobiseen voimatreeniin sisältyy Juhan lanseeraama pelottava 200 kyykkyä. Tämä toteutetaan 5x40 sarjoilla ja jokainen 40 noston sarja pitää mennä alle minuuttiin. Sarjojen välinen palautus on vajaa minuutti joten treeni on ohi kahdeksassa minuutissa. Tätä voisi siis markkinoida kiireisille ihmisille treeninä, sillä siinä saa nopeasti jalat hapoille. Heikkojalkaisena tein viimeksi 32,5 kg:n painoilla. Ensi lauantaina on tämä treeni taas ohjelmassa ja yritän päästä pari kiloa isompiin painoihin.
Itsellä tekniikkaongelmat vaivaa kyykyn tekemistä, mutta tässa aerobisessa voimatreenissä se ei ole niin vaarallista kun painot on pieniä. Hartioiden alueelle pitäisi saada joko kunnon rasvapatti tai lihasta sinne tai sitten käyttää pehmustetta, sillä niskassani näkyy vieläkin hiertymä edellisestä treenistä. Hiertymä on kuitenkin ns. oikeassa kohdassa sen suhteen että tanko ei ole ollut liian ylhäällä vaan suunnilleen oikeassa paikassa hartioilla. Tähän on suurelta osin syynä nopea tahti pienillä painoilla, jolloin tanko on päässyt pyörimään ja heilumaan hartioilla.

Jämi42 tuli hiihdettyä lauantaina. Suoritus oli omalta osaltani sellainen mitä osasin odottaakin. Tasamaalla hiihto oli todella vaikeata kun ei jaksa työntää tasuria, mutta mäet nousi hyvin. Tätä vielä lisäsi ylimitoitettu pito, joka auttoi mäissä, mutta jarrutti muualla. Ero kärkeen kasvoi kisassa valtavaksi ja sijoituskin vaatimaton, mutta triplassa tästä on vain suunta ylöspäin. Triplan loppusijoituksia voi spekuloida kunnolla vasta maastopyöräilyn jälkeen, mutta ei näin huonolla perinteisen hiihtokunnolla palkintorahoista taistella.

Opiskeluiden osalta minulla on lomaviikko viikolla 10, jonka päätteeksi on maajoukkueleiri. Tällä viikolla olisi tarkoitus aloittaa ajamaan pyörällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti