sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Lapin leiri

Ylläksellä on parhaillaan käynnissä epävirallinen pyöräsuunnistusmaajoukkueen puolikkaan leiri. Nyt on meneillään neljäs leiripäivä ja ohjelmassa oli mäkivetoja. Suunnitelmissa oli nousta "Isometsän nousu" kolmesti sykkeillä VK1-VK2-MK. Toteutus onnistui omalta osaltani ihan suunnitelmien mukaan, mutta vauhti vain oli aivan matelua. Hädin tuskin pääsin kuntohiihtelijöistä ohi Lahtisen Tuomon tykittäessä 1,5 min nopeammin ja Tuomon hitain vetokin oli nopeampi kuin nopein omani. Jutilan Juusokin meni hieman itseäni nopeammin, mutta tämä ero ei ollut suuri. Tästä voi vaan päätellä, että Tuomo on hirmu tikissä ja tästä lähdetään aivan altavastaajana jatkamaan treenejä.
Leirin alun kolme päivää on onnistunut ihan hyvin. Kahtena ensimmäisenä päivänä tuli tehtyä ihan hyvät neljän tunnin PK-lenkit. Ensimmäisellä lenkillä oli melko tarpomista juuri sataneessa hangessa eikä toisellakaan mitenkään liukas keli ollut, mutta kuitenkin huomattavasti parempi hiihtokeli.
Kolmantena päivänä eli lauantaina oli aamulla herätessä mittarissa -25 ja oli jo edellisenä päivänä ennusteista katsottu että ei taida pystyä pitkälle lenkille. Teimme aamusta pienen juoksulenkin, jonka päälle pienen kuntopiirin. Illalla kävimme vielä hiihtämässä lämpöladulla 1,5 h lenkin. Täällä Lapissa on käsittämätön ilmasto kun Äkäslompolon keskustassa oli pakkasta -25 ja tyyni keli, oli vastaavasti parin kilometrin päässä, noin 150 m korkeammalla pakkasta -7 ja kova tuuli. Siellähän oli sitten hyvä hiihdellä kun enimmäkseen latu kulkee suojaisassa paikassa eikä tuuli juuri haittaa.
Leiri jatkuu vielä neljä päivää ja luultavasti pakkaset ei jatkossa haittaa. Eli PK:ta vielä pitäisi mättää ja loppuleiristä toinen samanlainen 3xIsometsä treeni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti