tiistai 11. joulukuuta 2012

Sisätreenejä ja kuntotestiä

Sisäpyöräilyssä, kuten muussakin treenaamisessa, olosuhteilla on iso merkitys. Omassa kämpässä suuri virhe on, että työpöytä on noin 2 cm liian matala, jonka johdosta eturengas ei mahdu sinne alle. Tämähän ärsyttää suuresti, sillä nyt ei ylety kunnolla räpläämään läppäriä ajaessa.
Toinen pitkään vaivannut virhe, tuulettimen puutos, on nyt korjattu ja hikoilun määrä on tästä johtuen hieman pienentynyt sisätreeneissä. Toinenkin merkittävä asia parani, nimittäin penkki. Nykyinen 14 cm leveä on huomattavasti miellyttävämpi ajaa kuin entinen 13 cm leveä Selle Italia. Yllättävän pienellä leveyden muutoksilla sitä saa ihmeitä aikaan, mutta vanha vaan tuntui koko ajan hieman liian kapealta omille istuinluilleni.
Sisätreenit luultavasti hieman vähenevät, sillä Puijolla on melko hyvät hiihtokelit tällä hetkellä. Stadionin lähiseudulla ladut ovat ihan priimaa ja myös golfkentällä on hyvät ladut, mutta pidemmät lenkit Antikkalan ja Puijonsarven kautta on vielä vähän heikkoja ja kaipaavat hieman lisää lunta. Pitkiä yhdyslatuja ei ole ilmeisesti vielä ajettukaan. Melko mäkistä on vaan hiihtää 5 km:n kilpalatua kaksi tuntia, mutta tuleepahan ainakin nousumetrejä.

Kuntotesti tuli käytyä viime perjantaina Vierumäellä ja tänään tuli siitä analysoidut tulokset sähköpostiin. Testi tehtiin aloittaen 75 W kuormasta ja nostot 2 min välein 25 wattia kerralla. Lyhyesti tuloksista sen verran, että ainakin jonkinlaista parannusta oli tullut edellisiin tuloksiin. Mäen nousuun eniten vaikuttava luku W/kg oli noussut 5,5:sta arvoon 5,9 W/kg. Hapenottokin oli noussut 5:llä ja oli nyt arvossa 70 ml/kg/min. Lopetuswatit oli nyt 407 W kun edellisellä kerralla oli jäänyt hieman alle 390 W. Yksi positiivinen asia oli myös alakynnyswattien nousu. Edellisellä kerralla oli määritelty 200 W ja nyt 233 W. Tuohon lukemaan saattaa testaajan analysointi vaikuttaa, mutta laktaatit tässä kohdassa oli ollut edellisellä kerralla 1,3 ja nyt 1,2 niin ei koko kehitys ainakaan analysoinnista selity.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti