lauantai 14. helmikuuta 2015

Algarve. Kisakauden avausToinen viikko Algarvessa, tarkemmin Portimaossa alkaa olla takana. Maastopyöräilyn kannalta harjoitusolosuhteet ovat erinomaiset. Lämpöä on pyöräilyn kannalta juuri sopivasti, mutta aivan kunnon rantakelejä ei täällä ole vielä näin helmikuussa ollut. Polkuja ja mäkeä riittää ajettavaksi loistavasti, pari videotakin on tullut reiteillä kuvattua.

Picotan päällä

Suurin osa "poluista", joista joitakin on myös merkitty maastopyörä-/vaelluskäyttöön, on todellisuudessa suomalaisittain lähinnä metsäautoteitä. Näillä urilla on rinteissä melko paljon vesiuria ja jotakin sepelintapaista kiveä. Toistaiseksi ei ole mennyt yhtään rengasta sepelikössä, mutta saa nähdä miten ne pidemmän päälle kestävät tuota kiveä. Piikkipensaiden takia litkut renkaissa on lähes pakolliset. Yhtään piikkiä en ole vielä renkaissa havainnut, käsissä ja jaloissa tosin muutaman. Metsäautotien tapaisten urien lisäksi alueelta löytyy melko hyvin myös "single trackejä", jotka on pääosin olleet todella hienoja. Monchiquen mäillä on runsas verkosto maastopyöräreittejä, joilla single trackit on enemmän tai vähemmän muokattu maastopyöräilyyn sopiviksi. Näitä on aivan mahtavaa tykitellä rinteitä mutkitellen alaspäin. Hankalinta on vain löytää näitä hyviä reittejä.


Huomenna eli sunnuntaina 15.2. on oma kisakauden avaukseni. Kisasta on melko vähän tietoa, mutta nimi on Rota da Laranja ja osallistujia on tällä hetkellä ilmoittautunut 156 henkeä päämatkalle, eli 50 km:n matkalle, jolle olen itsekin menossa. Paikkakunta on Luz de Tavira, ja tämän lisäksi juuri muuta en tiedäkään kisasta kuin että startti on 9:30. Kisaa on mainostettu tasaisena kisana, kun nousua on vain 600 metriä, joka on paikallisittain erikoisen vähän. Ensi viikonloppuna on odotettavissa huomattavasti mäkisempi startti.

Mäkiä riittää Portimaon seudulla

1 kommentti: