sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Maastopyöräilyä Kuopiossa

Ylimenokausi tuntuu tässä vaiheessa enemmän PK-kaudelta kuin ylimenokaudelta. Tänään tuli ajeltua Pentikäisen Kallen kanssa Siilinjärven harjulla pyörien 4:50 kestänyt pk-lenkki. Kuopion puolella vältettiin nousua kiertelemällä rantoja pitkin, mutta reilu 1200m tuli kuitenkin noususummaa. Siilinjärven harjulta löytyy kyllä aivan loistavia maastopyöräreittejä ja todella tiheä polkuverkosto. Saisi varmasti oikein hyvän pyöräsuunnistuskisankin tuohon maastoon tehtyä. 
Eilen ajeltiin myös reilu kolmen tunnin pk-lenkki Kuopiossa Kallen kanssa ja aivan uusia hienoja polkuja sitä edelleen löytyy paikoista, joista on tullut useita kertoja ajeltua aivan vierestä teitä pitkin. Perjantaina ajelin yksin pari tuntia ja reitti sisälsi Puijolla XCO-radan ja DH-radan sekä Huuhan mäessä vähän jotakin enskaporukan rakentamaa ja merkkaamaa polkua. Vielä ei kannata lajin vaihtoa DH:seen harkita sillä kellotin radalle ajan 1:36 jolla olisi alkukesän kisassa jääty miesten sarjan tahdista yli 20 sekuntia ja 12-vuotiaiden sarjassa aika olisi riittänyt toiseksi viimeiseksi. 
Alkuviikon puolella tuli tehtyä muun muassa lajivoimatreeni Neulamäkeen Vähämetsän Juhan ja Pentikäisen Kallen kanssa. Treenissä ajettiin siis Kuopion Prismalta asvalttia Neulamäen näkötornille isoimmalla vaihteella, jolloin nousuun menee noin 10 minuuttia aikaa. Ja ainahan siinä tahtoo pieni kisailu syntyä. Tiistaina tuli aloitettua säännöllinen hierontajakso Kuopion hierojakoululla, jossa tulen käymään talven aikana sopimuksen mukaan kerran viikossa pois lukien lomat. 
Kuopiosta olen taas viime päivien aikana löytänyt reilusti uusia maastopyöräreittejä niin on tässä tullut todettua, että on täällä kyllä hyvät olosuhteet maastopyöräilijälle. Löytyy reilusti penkkaa ja sekä helppoja, että teknisiä polkuja aivan riittävästi. Lisäksi tuntuu, että täällä ei maasto kastu ja muutu mutaiseksi ollenkaan samalla tavalla kuin monessa muussa paikassa. En tiedä johtuuko rinteistä vai maaperästä, mutta yllättävän kuivana ja lähes puhtaana tuolla lenkeillä selviää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti