torstai 30. huhtikuuta 2015

MC-kausi alkaa

Huomenna perjantaina starttaa kauden 2015 pyöräsuunnistuksen maailmancup. Kisapaikka on Unkarin Vargesztesissa. Ensimmäinen kisa on yhteislähtö, tavoiteaika 85min, toinen kisa lauantaina on keskimatka, tavoiteaika 50min ja sunnuntaina on vielä ohjelmassa viesti.

Kisamaasto on "semimäkistä" eri löytyy noin 100m korkeita mäkiä, eli ei kovin suuria mäkiä mutta jotakin. Noususummaa on huomiseen yhteislähtöön luvattu 530m. Maastopohja on ennakkotietojen mukaan oletettavasti lähinnä jonkinlaista multamaata, joka on ajoteknisesti kuivalla helppoa. Pienempien urien risteyksiä voi olla hankala löytää ajaessa, koska niillä on heinikkoa.
Oma kisoissa tuleva kulku on itselle hyvin arvoitus, koska viime päivien valmistautuminen Budapestin kaupunkilomailun merkeissä on melko erikoinen tapa valmistautua kisoihin. Kuitenkin kohtuu hyvä harjoituskevät on takana, vaikka varsinaisia kovia viikkoja ei ole juuri tullutkaan tehtyä.

Budapestissa lenkkiä. Kuva Elina Erkkilä

Käytyjä kisoja

Edellisen kirjoittelun jälkeen olen ajanut kisat Baixo Guadiana Marathonin Algarvessa, Roc Laissagaisin Ranskassa sekä pyöräsuunnistuksen WRE-kisat Itävallassa. Baixo Guadiana oli hienosti järjestetty tapahtuma Itä-Algarvessa. Kisa sujui kaikin puolin itseltäni hyvin ja pääsin yksin karkuun 60km kisassa noin 20km kohdalla. Lopussa vajaa 10km ennen maalia eturengas alkoi tuntua vajaalta, vaikka ajoin vahvistetuilla renkailla. Lisäsin renkaaseen hiilidioksidipatruunalla ilmaa ja pääsin ajamaan tällä mukavasti maaliin vaikka maalissa taas rengas oli aika vajaa. Voitto kisasta kuitenkin ja hieno tapahtuma tuli käytyä onnistuneesti.

Roc Laissagais kisa ajettiin 12.4. Laissacissa, Etelä-Ranskassa. Kisa kuuluu UCI marathon world seriesiin, joten kisassa oli paikalla hyvin kova joukko maailman maastopyöräilyn kärkikuskeja. Kisarata oli varmaankin kovin mitä olen ajanut, 87km ja reilu 3000m nousua. Ja polut ei kovin nopeita ollut. Kisavalmistautuminen tuli olosuhteiden pakosta toteutettua kolmen päivän automatkalla Etelä-Espanjasta Gibraltarin lähistöltä Laissaciin ajaen. Kisaan lähdin rauhassa liikkeelle osittain tarkoituksella, osittain siksi ettei jalka tuntunut kovin vahvalta. Rauhallisen alkuvauhdin jälkeen suunnittelin 1,5 h kohdalla että ei vielä kannata kiristää kun on pitkä päivä vielä kisaa jäljellä. 2h kohdalla kisassa kuitenkin alkoi voimat hyytyä jaloista. Tästä eteenpäin kolme tuntia olikin lähinnä poisselviämistaistelua, välillä parempaa, välillä heikompaa. Vielä viimeisestä isosta mäestä jäi kuitenkin hyvä maku kun jaksoin sen ajaa mukavasti. Reitti oli joka tapauksessa erittäin hieno, varmaankin paras mtb-kisarata mitä olen ajanut, mutta myöskin raskas.

Roc Laissagaisin maalissa. Kuva Elina Erkkilä
Itävallassa kävin viime viikonloppuna pyöräsuunnistuskisat, joista sai hyvät harjoitukset MC-kisoja varten. Lauantaina voitin hyvin suunnistusteknisen, sekä kiihdyttelyjä sisältäneen sprintin. Sunnuntaina pitkä matka, joka ei tosin oikein ollut pitkä matka, oli myös suunnistustekninen ja sisälsi paljon rasteja. Tässä kisassa sijoituin kolmanneksi, häviten kärkeen noin 1:50.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti